Een knieblessure is een van de meest voorkomende blessure tijdens het sporten. Heel vervelend als je vanaf de kant moet toekijken hoe je teamgenoten het ervan afbrengen zonder jou, of dat je vanwege je blessure niet je gebruikelijke feel-good uur in de sportschool kunt invullen.

Uit cijfers van Veiligheid.nl blijkt dat er elk jaar zo’n 4.5 miljoen sporters geblesseerd raken. De knie is het meeste gevallen aangedaan, bijna 1 miljoen knieblessures per jaar. Onder de acute of plotse knieblessures horen bijvoorbeeld het verrekken van de kniebanden, het scheuren van de knie- en/of kruisbanden of het beschadigen van de meniscus (een stukje kraakbeen in de knie).

Na zo’n dergelijk letsel hebben mensen vaak veel vragen. Hoe lang duurt het? Moet ik koelen en mijn been hoog houden? Mag ik er op staan en lopen, of moet ik juist zo min mogelijk doen? Het is raadzaam om zo snel mogelijk, na het oplopen van een knieblessure, de hulp van de fysiotherapeut in te schakelen, zodat je vragen snel worden beantwoord worden en je meer inzicht krijgt in de blessure.

Bij Fysio Pro Active hebben de fysiotherapeuten veel ervaring met het behandelen van verschillende knieletsels. Allereerst zal er op basis van een onderzoek een diagnose worden gesteld, hierna zal de behandeling zo snel mogelijk starten. Deze bestaat, zeker in de eerste dagen, uit het geven van advies en rustige oefeningen voor thuis. Het doel hiervan is de pijn te doen afnemen en de bewegelijkheid te optimaliseren. In de weken daaropvolgend zullen we doormiddel van training u zo snel mogelijk weer op het oude sportniveau krijgen.

Mocht de knieblessure te ernstig zijn en is er specialistische hulp nodig? Geen probleem! Fysio Pro Active heeft goede contacten met sportartsen en specialisten in ziekenhuizen in Assen en Groningen. U bent dus snel op de juiste plek.

Knieoperatie?
Een deel van de knieblessures zijn zo ernstig dat men alleen met een operatie geholpen kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een gescheurde kruisband waardoor uw knie instabiel blijft. Om zo goed en snel mogelijk te herstellen is het goed om voor de operatie zo fit mogelijk te zijn. Daarom passen we bij Fysio Pro Active het BIBO-principe (Better In, Better Out) toe. Hierdoor bent u fitter voor de operatie, waardoor u na de operatie sneller kunt herstellen en daardoor de training eerder en sterker kan hervatten. Bij Fysio Pro Active werken we met gestandaardiseerde behandelprotocollen die gemaakt zijn op basis van de nieuwste wetenschappelijke methodes. Echter zullen we binnen dit protocol de behandeling altijd afstemmen op de wensen en sportintensiteit van de sporter.

Vragen over fysiotherapie bij knieblessures of na een operatie? Loop gerust eens bij ons binnen, kijk eens op onze site of bel of mail ons.

Afspraak maken