Bijna alle sporters herkennen het wel, een blessure die je noodgedwongen aan de kant houdt. Vanaf de zijlijn moet je noodgedwongen toekkijken hoe je teamgenoten het er van af brengen. Een blessure kan iedereen overkomen, van oud tot jong, recreant of topsporter. Of het nu gaat om een klacht aan de schouder die u hebt opgelopen tijdens het tennissen, of om een verzwikte enkel of knie tijdens het voetballen. De therapeuten van Fysio Pro Active hebben veel ervaring met het behandelen van sport gerelateerde blessures en zullen een behandeling op maat geven. Door goed advies in de eerste dagen na het oplopen van de blessure en het inzetten van verschillende technieken, zoals tapen, mobiliseren en sport specifieke oefeningen in een later stadium, zorgen de therapeuten ervoor dat de revalidatie zo spoedig mogelijk zal verlopen en u volledig hersteld weer binnen de lijnen, of in de sportschool staat.

Sommige blessures zijn ernstiger en om deze op te lossen is een operatie noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan het afscheuren van een kruisband of achillespees. Een (langdurig) revalidatie traject zal na deze operatie volgen. Doordat onze therapeuten zowel praktijk- als ervaringsdeskundigen zijn, kunnen zij u goed begeleiden in revalidatie trajecten voor en na een operatie. Volgens onze visie begint de revalidatie namelijk al voor de operatie. Door uit te leggen wat een operatie inhoudt, u te vertellen wat u wel en niet mag/kan en het geven van tips voor na de operatie proberen we u zo goed mogelijk voor te bereiden op wat er komen gaat. Na de operatie zullen we zo snel mogelijk aan de slag gaan om u zo snel en zo goed mogelijk weer aan het sporten te krijgen.

Fysio Pro Active heeft geprotocolleerde behandel trajecten en biedt zorg op maat en zijn altijd sport specifiek. Dit houdt in dat alle trajecten worden aangepast op uw doelen, behoeften en sportniveau.

Revalidatie na operatie:
– Meniscus (menisectomie)
– Voorste kruisband reconstructie
– Patella luxatie (knieschijf uit de kom)
– Labrum laesie
– Schouder luxatie (uit de kom)
– Achillespeesruptuur
– Enkelband reconstructie (enkelinstabiliteit)