Bijna alle sporters herkennen het wel, een blessure die je noodgedwongen aan de kant houdt. Vanaf de zijlijn moet je noodgedwongen toekijken hoe je teamgenoten het doen. Een blessure kan iedereen overkomen, van oud tot jong, recreant of topsporter. Of het nu gaat om een klacht aan de schouder die u hebt opgelopen tijdens het tennissen, of om een verzwikte enkel of knie tijdens het voetballen. De therapeuten van Fysio Pro Active hebben veel ervaring met het behandelen van sport gerelateerde blessures, en zullen een behandeling op maat geven. We verzorgen goed advies in de eerste dagen na het oplopen van de blessure. Verschillende technieken zoals tapen, mobiliseren en sport specifieke oefeningen in een later stadium, zorgen ervoor dat de revalidatie zo snel mogelijk zal verlopen. U komt weer volledig hersteld binnen de lijnen of in de sportschool.

Sommige blessures zijn ernstiger, en om deze op te lossen is een operatie nodig. Denk bijvoorbeeld aan het afscheuren van een kruisband of achillespees. Een (langdurig) revalidatietraject zal na deze operatie volgen. Doordat onze therapeuten zowel praktijk- als ervaringsdeskundigen zijn, kunnen ze u goed begeleiden in revalidatie trajecten voor en na een operatie. Volgens onze visie begint de revalidatie namelijk al voor de operatie. Door samen te kijken wat de operatie inhoud en daarbij goede tips te geven, proberen we u zo goed mogelijk voor te bereiden op wat er komen gaat. Na de operatie zullen we zo snel mogelijk aan de slag gaan om u zo snel en zo goed weer aan het sporten te krijgen.

Fysio Pro Active heeft geprotocolleerde behandeltrajecten en biedt zorg op maat en zijn altijd sport specifiek. Dit houdt in dat alle trajecten worden aangepast op uw doelen, behoeften en sportniveau.

Revalidatie na operatie:

  • Meniscus (menisectomie)
  • Voorste kruisband reconstructie
  • Patella luxatie (knieschijf uit de kom)
  • Labrum laesie
  • Schouder luxatie (uit de kom)
  • Achillespeesruptuur
  • Enkelband reconstructie (enkelinstabiliteit)