Schouderklachten

De schouder is een gewricht dat bestaat uit het sleutelbeen, het schouderblad (de kom) en de bovenarm (de kop). Verder zitten er veel spieren, pezen en banden in en om de schouder. Het is een zeer bewegelijk gewricht en hierdoor kwetsbaar voor uiteenlopende klachten en blessures.

Deze hebben als functie de schouder de bewegelijkheid te bieden die het nodig heeft, maar ook de stabiliteit te bewaken.

Jan-Sybrand
Jan-Sybrand Hummel
Eigenaar van Fysio Pro Active

Stel hier uw vraag  Wat zijn de oorzaken van schouderklachten

  Een verkeerde of te hoge belasting tijdens het sporten, maar ook een acute beweging of een val, kunnen zorgen voor schade aan spieren, banden, pezen en botten. Schouderklachten ontstaan ook door een verkeerde lichaamshouding, een slecht stabiliserend vermogen en spierzwakte. De schouder kan uit de kom raken en u kunt uw sleutelbeen breken na bijvoorbeeld een val van de fiets. Ook kan het misgaan wanneer u zich na een lange dag werken achter de laptop ineens uitrekt.

  Wij behandelen de volgende schouderklachten

  Wij hebben ervaring met onder meer:

  • Frozen shoulder
  • Schouderluxatie (uit de kom)
  • Sleutelbeen fracturen
  • Revalidatie na operatie (labrum en/of band letsels)
  • Spier- peesproblemen
  • Instabiliteit klachten
  • Slijmbeursontsteking

  Ook kunnen wij helpen bij de voorbereiding van een operatie, of bij het revalideren na een schouderoperatie.

  Schouderklachten Fysio Pro Active
  Rugklachten Fysio Pro Active

  Schouderklachten behandeling bij
  Fysio Pro Active

  Om vast te stellen welke klacht u heeft, is het van belang dat er goed onderzoek wordt gedaan. Uw verhaal is daarom erg belangrijk, bent u gevallen? Heeft u de klachten al langer? Wanneer zijn de klachten het hevigst? Allemaal vragen die van belang zijn.

  Daarnaast zijn er tijdens het onderzoek een tal van testen die we kunnen uitvoeren. Wanneer eventuele schade van de schouder te groot is zullen we in samenspraak u zo snel mogelijk naar een specialist, bijvoorbeeld sportarts of orthopeed sturen, om aanvullend onderzoek aan te vragen.

  De behandeling van uw schouderklacht hangt af van de structuur die klachten geeft en uw persoonlijke doelen. Maar u kunt denken aan mobiliserende oefeningen, krachttraining en sport specifieke oefeningen.