Fysiotherapie bij Fysio Pro Active in Assen

Het menselijk lichaam is een knap en zeer goed georganiseerd geheel van botten, gewrichten en spieren. Dit geheel noemen we het bewegingsapparaat.

Stel hier uw vraag  Fysiotherapie bij klachten aan het bewegingsapparaat

  Wanneer men blessures oploopt of klachten ervaart aan het bewegingsapparaat kan fysiotherapie helpen.  Of het nu gaat om een rugklacht die u er mogelijk van weerhoudt uw huishoudelijke taken te kunnen uitvoeren, of een pijnlijke knie waardoor u niet kunt sporten. Onze fysiotherapie in Assen helpt u met al deze klachten.

  Eerste behandeling:

  De intake

  Tijdens de eerste behandeling zal de fysiotherapeut een intake doen. De intake bestaat uit vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. Tijdens de intake zal de fysiotherapeut door het stellen van vragen en uitvoeren van testen proberen tot de kern van het probleem te komen.

  Uiteindelijk worden de resultaten van het onderzoek met u besproken en een behandelplan, afgestemd op uw wensen en doelen, opgesteld om samen met u te gaan werken aan uw herstel.

  Geen verwijzing nodig

   Tegenwoordig kunt u rechtstreeks bij de fysiotherapeut terecht (DTF) en is het niet nodig een verwijzing van de huisarts of specialist te hebben.

  Fysiotherapie-Fysio-Pro-Active

  Duur behandeling

  Een behandeling bij de fysiotherapeut duurt gemiddeld tussen de 25 en 60 minuten afhankelijk van uw klachten.

  Oefentherapie

  Één van de belangrijke onderdelen van de behandeling is vaak oefentherapie of training. De oefentherapie of training is bedoeld om de bewegingsvrijheid van een gewricht te beïnvloeden en/of de spierkracht te vergroten.

  Door het gebruik van de sportfaciliteiten binnen de Fitness Studio kunnen wij voor u een persoonlijk schema opstellen voor uw revalidatie.

  Of u een pijnlijk gevoel heeft in uw knie na hardlopen, door uw enkel bent gegaan tijdens het voetballen, pijn heeft tijdens het serveren bij tennis, wij kunnen u helpen bij uiteenlopende omstandigheden.

  Oefeningen voor thuis

  Naast het oefenen en/of trainen bij ons in de praktijk krijgt u ook oefeningen meer naar huis.

  Door middel van deze oefeningen dagelijks toe te passen wordt u bewust van de beste manier van bewegen. Hierdoor krijgt u weer vertrouwen in het bewegen en in uw eigen lichaam.