Knieklachten

De knie is het gewricht dat het bovenbeen met het onderbeen verbindt en wat de buiging en strekking van het onderbeen mogelijk maakt. Daarnaast krijgt de knie ook veel krachten te verwerken tijdens het afzetten en het landen, bijvoorbeeld bij springen.

Het is niet alleen van belang dat tijdens het lopen of rennen de bewegelijkheid optimaal is, maar ook dat de knie stabiel is.

Stel hier uw vraag  Hoe ontstaan knieklachten

  Een verkeerde beweging tijdens het sporten, maar ook een acute beweging of een val, kunnen zorgen voor schade aan spieren, banden, pezen en botten inĀ  knie. Knieklachten kunnen ook ontstaan door een verkeerde lichaamshouding, een slecht stabiliserend vermogen, spierzwakte of een verkeerde of te hoge belasting.

  Wij behandelen de volgende knieklachten

  Wij hebben ervaring met onder meer:

  • Knieband letsel
  • (Voorste) kruisband letsel
  • Meniscus letsel
  • Jumpers knee
  • Runners knee
  • Patella femoraal pijn syndroom (knieschijf klachten)
  • Groei gerelateerde klachten (Osgood Schlatter / Sinding Larsen Johansson)

  Ook kunnen wij helpen bij de voorbereiding van een operatie, of bij het revalideren na een knieoperatie.

  Knieklachten Fysio Pro Active

  Symptomen knieklachten

  Vaak kunnen we knieklachten op twee manieren bekijken:

  Acute knieklachten
  Dit zijn klachten die ontstaan tijdens sporten. Bijvoorbeeld een voetballer die zijn knie verdraaid tijdens een actie, of een handballer die verkeerd terecht komt na een sprongschot. Vaak treedt er directe zwelling op. Een minder of instabiel gevoel kan het gevolg zijn. Het is dan goed mogelijk dat de kruisbanden of kniebanden opgerekt zijn. Wanneer de knie minder goed beweegt, pijnlijk aanvoelt en voor het gevoel op slot zit, dan heeft u mogelijk uw kraakbeen of meniscus beschadigd.

  Overbelaste knie
  Wanneer u geen directe verkeerder beweging heeft gemaakt maar wel pijn heeft dan is het goed mogelijk dat er sprake is van irritatie of overbelasting van de knie. Het kan zijn dat u de knie vaker, langer of anders heeft belast dan normaal.

  Sportrevalidatie-Fysio-Pro-Active

  Knieklachten behandeling bij Fysio Pro Active

  De fysiotherapeuten hebben veel ervaring met het behandelen van zowel acute- als overbelasting klachten van de knie. Fysio Pro Active heeft een geprotocolleerd behandeltraject voor knieklachten. Met de gevarieerde en wetenschappelijk bewezen behandelmethoden kunnen de therapeuten u snel weer op weg helpen.