Voetklachten

De voeten zijn een relatief klein onderdeel van het bewegingsapparaat, maar bestaan uit 26 botten, 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen. Voetklachten kunnen daarom in vele gedaantes en vormen voorkomen. Vaak hebben voetklachten invloed op de knieƫn, heupen en rug.

Jan-Sybrand
Jan-Sybrand Hummel
Eigenaar van Fysio Pro Active

Stel hier uw vraag  Hoe ontstaan voetklachten?

  Een verkeerde of te hoge belasting tijdens het sporten, maar ook een acute beweging of een val, kunnen zorgen voor schade aan spieren, banden, pezen en botten. Voetklachten ontstaan ook door een verkeerde lichaamshouding of looptechniek, een slecht stabiliserend vermogen en spierzwakte. Wat de oorzaken van de klachten ook zijn, in veel gevallen houden de klachten voor een langere tijd aan en is behandeling, begeleiding en zelfzorg nodig om de klachten te verminderen, pijnvrij te bewegen of sportieve prestaties te leveren.

  Wij behandelen de volgende voetklachten

  Wij hebben ervaring met onder meer:

  • Platvoeten
  • Hielspoor
  • Hallux valgus (knobbel aan de grote teen)
  • Hamertenen (kromme tenen)
  • Diabetische voet
  • Reumatische voet
  • Spastische voet
  • Artrose in de voet

  Ook kunnen wij helpen bij de voorbereiding van een operatie, of bij het revalideren na een voetoperatie.

  Voetklachten Fysio Pro Active
  Sportrevalidatie-Fysio-Pro-Active

  Voetklachten behandeling bij Fysio Pro Active

  Sommige voetklachten zijn makkelijker op te lossen dan andere. Soms is het aanpassen van schoeisel al voldoende, of volstaat een goede ondersteunende zool.

  Door het toepassen van mobiliserende technieken kunnen we de bewegelijkheid van de voet optimaliseren, zodat de drukverdeling verbeterd en klachten zullen afnemen. Aangezien de voeten de fundering van ons lichaam zijn is het ook goed mogelijk dat voetklachten op langere termijn ook elders in het lichaam klachten geeft. Blijf dus niet te lang rond lopen met voetklachten.

  Door goede samenwerking met specialisten zoals podologen en orthopedische instrumentenmakerij (bijvoorbeeld correctiezolen) kunnen we u snel verwijzen. Op die manier kunt u snel werken aan uw herstel.