Heupklachten

De heupen vormen de verbinding tussen de dijbenen en het bekken met een kogelgewricht. Daarnaast is de heup het verbindstuk tussen de knie en de onderrug. Hierdoor speelt de heup een belangrijke rol bij bijna alle dagelijkse bewegingen zoals zitten, staan, lopen en fietsen.

Wanneer u een pijnklacht ervaart in de heup of lies, of dat de heup minder bewegelijk is, kan dit invloed hebben op uw dagelijkse activiteiten.

Stel hier uw vraag  Wat zijn de oorzaken van heupklachten?

  Verscheidene oorzaken kunnen de reden zijn voor klachten aan de heup- en liesregio. Zo kan het zijn dat er sprake is van een aangeboren afwijking, overbelasting door sport of slijtage van het heupgewricht. Ook kan een verkeerde belasting tijdens het sporten, een acute beweging of een val, zorgen voor schade aan spieren, banden, pezen en botten.

  Wij behandelen de volgende heupklachten

  Wij hebben ervaring met onder meer:

  • Heupluxatie (aangeboren heupklachten)
  • Avasculaire necrose (verstoorde bloedvoorziening in de heup)
  • Heupartrose
  • Heupprothese
  • Slijmbeursontsteking
  • Heupdysplasie (afwijking van het heupgewricht)

  Ook kunnen wij helpen bij de voorbereiding van een operatie, of bij het revalideren na een heupoperatie.

  Heupklachten Fysio Pro Active

  Symptomen heupklachten

  Bij heupklachten zit de pijn niet altijd in het heupgewricht. Pijn in de lies, bovenbeen of bil kan ook duiden op afwijkingen in de heup.

  Sportrevalidatie-Fysio-Pro-Active

  Heupklachten behandeling bij Fysio Pro Active

  De behandeling zal gericht zijn op de pijndemping en het optimaliseren van de bewegelijkheid van het heupgewricht. Wanneer de slijtage te ver gevorderd is, dan is het van belang dat u naar een specialist gaat.

  Mogelijk wordt er gekozen voor een gewricht vervangende operatie, ook wel nieuwe heup of total hip genoemd. Na de operatie zult u snel klachten verlichting ervaren. Na een kort verblijf in het ziekenhuis mag u weer naar huis om te herstellen. In de periode voor en na de operatie kunnen wij u goed begeleiden. Hierdoor kunt u zo snel mogelijk weer uw dagelijkse activiteiten oppakken.

  We zorgen voor gerichte houdingsadviezen en stabiliteitsoefeningen. Dankzij mobiliserende technieken kunnen we de bewegelijkheid van de heup optimaliseren en eventuele pijnklachten laten afnemen, zodat u al uw activiteiten kunt hervatten.