Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een knap en zeer goed georganiseerd geheel van botten, gewrichten en spieren. Op dit bewegingsapparaat kunnen we dagelijks rekenen en vertrouwen. Het oplopen van een blessure of het ervaren van een klacht is nooit prettig en mogelijk belemmert het u in uw dagelijks functioneren. Of het nu gaat om een rugklacht die u er mogelijk van weerhoudt uw huishoudelijke taken te kunnen uitvoeren, of een pijnlijke knie waardoor u niet kunt sporten.

Met lichamelijke klachten kun je terecht bij de fysiotherapeut, de specialist in het bewegingsapparaat. Tegenwoordig kunt u rechtstreeks bij de fysiotherapeut terecht (DTF) en is het niet nodig een verwijzing van de huisarts of specialist te hebben.

Tijdens de eerste behandeling zal de fysiotherapeut een intake doen. De  intake bestaat uit vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. Tijdens de intake zal de fysiotherapeut door het stellen van vragen en uitvoeren van testen proberen tot de kern van het probleem te komen. Uiteindelijk worden de resultaten van het onderzoek met u besproken en een behandelplan, afgestemd op uw wensen en doelen, opgesteld om samen met u te gaan werken aan uw herstel.

Een behandeling bij de fysiotherapeut duurt gemiddeld tussen de 25 en 60 minuten afhankelijk van uw klachten.

Oefentherapie

Één van de belangrijke onderdelen van de behandeling is vaak oefentherapie of training. De oefentherapie of training is bedoeld om de bewegingsvrijheid van een gewricht te beïnvloeden en/of de spierkracht te vergroten. Door het gebruik van de sportfaciliteiten binnen de Fitness Studio kunnen wij voor u een persoonlijk schema opstellen voor u revalidatie. Of u een pijnlijk gevoel heeft in u knie na hardlopen, door u enkel bent gegaan tijdens het voetballen, pijn tijdens het serveren bij tennis wij kunnen u uitdagen in verschillende settingen.

Naast het oefenen en/of trainen bij ons in de praktijk krijgt u ook oefeningen meer naar huis. Door middel van deze oefeningen dagelijks toe te passen wordt u bewust van de beste manier van bewegen, vertrouwen te krijgen in het bewegen en in het eigen lichaam.

Heeft u vragen over u klacht en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Spreek gerust één van onze fysiotherapeuten aan.