Shockwave therapie
Shockwave therapie is speciaal ontwikkeld voor klachten die lang aanhouden, ook al ben je soms (meerdere keren) behandelt. Dit noemen we chronische klachten. Dit zijn bijvoorbeeld peesblessures of kalkvorming, zoals hielspoor. Bij een chronische blessure is er sprake van een afwijkend en onvolledig herstel.
Eigenaar van Fysio Pro Active
Stel hier uw vraag
Wat doet het shockwave-apparaat?
Shockwave therapie gaat middels een apparaat die op hoge snelheid, door middel druk, een kogeltje tegen een metalen plaatje schiet. Dit brengt een mechanische drukgolf – een shockwave – teweeg tot een diepte van drie centimeter in het aangedane gebied. De behandeling zorgt voor het aanmaken van nieuwe bloedvaten, defragmentatie van kalkafzettingen, pijndemping en nieuwvorming van weefsel. Hierdoor wordt het natuurlijk herstelproces van de pees opnieuw in gang gezet.
Bij welke klachten kan Shockwave therapie ingezet worden?
- Schouderklachten (met of zonder verkalking)
- Achillespeesblessures
- Fasciitis Plantaris (irritatie peesplaat onder de hak)
- Hielspoor
- Calcificatie (kalkvorming)
- Scheenbeenklachten (MTSS voorheen Shin Splints)
- Kniepeesblessures
- Tenniselleboog en golfersarm
Een operatie voorkomen met Shockwave therapie
Een belangrijk doel van Shockwave Therapie ( Ook wel Extracorporeal Shockwave Therapie genoemd (ESWT)) is dat het een operatie kan voorkomen. De therapie is ontwikkeld uit de technologie van het niersteen vergruizen en wetenschappelijk onderzoek levert positieve resultaten.