Heeft u voetklachten? Dat is erg lastig, want we staan of lopen bijna de hele dag op onze voeten. Voetklachten kunnen ontstaan door langdurige en intensieve belasting, bijvoorbeeld wandelen of hardlopen. Een andere oorzaak kan een ongelijke, of veranderde stand of bouw van uw voeten zijn.

Herkomst voetblessures

Het is voor ons als fysiotherapeut van belang om er achter te komen hoe lang u al klachten ervaart en of u in de afgelopen tijd iets veranderd heeft aan uw houding, schoeisel of mate van activiteiten die u uitvoert op een dag. Sommige voetklachten zijn makkelijker op te lossen dan andere. Soms is het aanpassen van schoeisel al voldoende, of volstaat een goede ondersteunende zool. Eventueel kan gericht advies over het gebruik van uw voeten ook helpen.

Als de klachten niet worden veroorzaakt door de stand, of het gebruik van de voet dan kijken we verder. Wellicht is het uw looptechniek waardoor klachten ontstaan. Doormiddel van een (hard-) loopanalyse bepalen we of de voet tijdens lopen goed functioneert en beweegt.

Specialistische behandeling

Door het toepassen van mobiliserende technieken kunnen we de bewegelijkheid van de voet optimaliseren, zodat de drukverdeling verbeterd en klachten zullen afnemen. Aangezien de voeten de fundering van ons lichaam zijn is het ook goed mogelijk dat voetklachten op langere termijn ook elders in het lichaam klachten geeft. Blijf dus niet te lang rond lopen met voetklachten.

Door goede samenwerking met specialisten zoals podologen en orthopedische instrumentenmakerij (bijvoorbeeld correctiezolen) kunnen we u snel verwijzen. Op die manier kunt u snel werken aan uw herstel.

Overige klachten en blessures

Rug- en nekklachten

Blessure schouder

Elleboogklachten

Heupklachten

Knieblessure

Last van de enkel

Kwetsuur hand en pols