Ervaart in het dagelijks leven pijn bij het bewegen van de knie? Bent u er op gevallen, heeft u een instabiel gevoel of krijgt u er last van tijdens wandelen of sporten? Elke dag behandelen we mensen met uiteenlopende knieklachten. Vaak kunnen we knieklachten op twee manieren bekijken.

Acute knieklachten

De knie is het gewricht dat het bovenbeen met het onderbeen verbindt en wat de buiging en strekking van het onderbeen mogelijk maakt. Het is van belang dat bijvoorbeeld tijdens het rennen de bewegelijkheid optimaal is, maar ook dat de knie stabiel is. Daarnaast krijgt de knie ook veel krachten te verwerken tijdens het afzetten en het landen, bijvoorbeeld bij springen.

Acute knieklachten zien we veel bij sporters. Meestal ligt er een verkeerde beweging aan ten grondslag. Bijvoorbeeld en voetballer die z’n knie verdraaid tijdens een actie, of een handballer die verkeerd terecht komt na een sprongschot. Als u ook zoiets ervaren heeft en u heeft ook zwelling in de knie dan is het goed mogelijk dat er in de knie iets beschadigd is. Ervaart u een instabiel of minder stagbiel gevoel in de knie? Dan is het goed mogelijk dat u uw kruisbanden of kniebanden heeft opgerekt. Beweegt uw knie minder goed en voelt de knie pijnlijk of lijkt de knie op slot te zitten? Dan heeft u mogelijk uw kraakbeen of meniscus beschadigd. Heeft u zo’n acuut moment ervaren? Dan is het altijd goed om naar een fysiotherapeut te gaan. Wanneer er schade in de knie is kan de therapeut doormiddel van een onderzoek bepalen welke structuren mogelijk aangedaan zijn. Daarnaast kan hij u helpen bij de revalidatie of u eventueel doorsturen naar een specialist

Overbelaste knie

Als u het idee heeft dat u geen verkeerde beweging heeft gemaakt, maar wel kniepijn ervaart, dan is het goed mogelijk dat er sprake is van irritatie of overbelasting van de knie. Heeft u in de afgelopen tijd meer gedaan dan eerst? Bent u andere dingen gaan doen? Deze voorbeelden kunnen, naast het niet juist belasten van de knie, allemaal een oorzaak spelen in zogenoemde overbelasting klachten. In dit geval is het raadzaam om de fysiotherapeut de knie te laten onderzoeken om zo te kijken welke structuur is aangedaan. Daarnaast zal hij u een goed advies kunnen geven over het verdere beloop en wat u wel en niet kunt doen.

Behandeling op maat

De fysiotherapeuten hebben veel ervaring met het behandelen van zowel acute- als overbelasting klachten van de knie. Fysio Pro Active heeft een geprotocolleerd behandeltraject voor knie klachten. Met de gevarieerde en wetenschappelijk bewezen behandel methoden kunnen de therapeuten u snel weer op weg helpen.

Knieklachten die we behandelen bij fysio pro active:
– Knieband letsel
– (Voorste) kruisband letsel
– Meniscus letsel
– Jumpers knee
– Runners knee
– Patella femoraal pijn syndroom (knieschijf klachten)
– Groei gerelateerde klachten (Osgood Schlatter / Sinding Larsen Johansson)

Overige klachten en blessures

Rug- en nekklachten

Blessure schouder

Elleboogklachten

Heupklachten

Last van de enkel

Kwetsuur hand en pols