Heeft u uw enkel verzwikt, of heeft u al langer klachten van de enkel? In beide gevallen kunnen we u helpen. De fysiotherapeuten van fysio pro active hebben veel ervaring met het behandelen van zowel acute- als langdurige enkelklachten en blessures. Daarnaast beschikt de praktijk over een uitgebreid netwerk met onder anderen orthopeden en sportartsen die, indien nodig, kunnen wordt ingeschakeld voor bijvoorbeeld aanvullend onderzoek.

De enkel is het gewricht dat bestaat uit het onderbeen (kuit- en scheenbeen) en het begin van de voet. Het onderbeen vormt een soort vork die op het voet staat, hierdoor wordt het mogelijk gemaakt om de voet op en neer te bewegen. De enkel kan minder goed draaien en zijwaarts bewegen. Daardoor zien we ook veel blessures bij sporten waarbij men veel moet wenden , keren en snel draaien. Het gewricht wordt ondersteund door banden aan zowel de binnen- als buitenzijde van de enkel.

Ontstaan enkelblessure

Veel mensen zijn wel eens door hun enkel gegaan, een zogenaamde verzwikking of verstuiking komt in veel gradaties voor. Wanneer u door uw enkel gaat is het goed mogelijk dat u uw enkelbanden verrekt of zelfs scheurt. De enkel kan in dat geval instabiel voelen en wordt soms ook dik en blauw. Wanneer u door uw enkel bent gegaan is het raadzaam zo snel mogelijk contact op te nemen met de fysiotherapeut. We kunnen snel bepalen wat de ernst van de blessure is en u een goed advies geven voor de eerste dagen en het verdere verloop van de klacht en behandeling. Door middel van spierkrachttraining, mobiliseren technieken en (indien nodig) sport specifieke oefeningen, kunnen wij u helpen in de revalidatie om zo uw doel, bijvoorbeeld weer sporten of pijnvrij wandelen, te realiseren. Daarnaast kunnen we u adviseren in het gebruik of aankoop van een goede enkelbrace.

Heeft u al langere tijd last van uw enkel hebben en is de oorzaak niet geheel duidelijk? Ook dan is het raadzaam om langs de fysiotherapeut te gaan. Met gedegen onderzoek proberen we te achterhalen wat de oorzaak van de klacht is.

Achillespeesblessure

Naast verzwikkingen of langdurige enkelklachten scharen we klachten van de achillespees ook onder enkelklachten. Veelal is er sprake van overbelasting. Men ervaart een pijnlijke achillespees tijdens het sporten, hardlopen en/of wandelen. Soms voelt de pees ook warm en kan hij dikker zijn of aanvoelen. De fysiotherapeut kan door een onderzoek en een vraaggesprek de situatie inschatten en met goed advies en een behandeling op maat, dergelijke klachten doen afnemen. Soms moet u daarvoor pas op de plaats maken door bijvoorbeeld tijdelijk te stoppen met uw sportactiviteiten.

Overige klachten en blessures

Rug- en nekklachten

Blessure schouder

Elleboogklachten

Heupklachten

Knieblessure

Kwetsuur hand en pols