We zien steeds meer gewricht vervangende operaties. Artrose, ook wel bekend als slijtage, van een bepaald gewricht ligt hier meestal aan ten grondslag. Een nieuwe heup, knie of schouder is tegenwoordig heel “normaal”. Vaak hebben mensen pijn en kunnen ze niet of nauwelijks hun dagelijkse activiteiten uitvoeren, zoals boodschappen doen, schoonmaken of wandelen. Hierdoor neemt de kwaliteit van leven sterk af.

Tijdens de operatie wordt het desbetreffende gewricht vervangen, waarna de revalidatie start. Na revalidatie in het ziekenhuis en bij de fysiotherapeut kunnen mensen hun dagelijkse activiteiten, hobby’s en sport weer oppakken.

De therapie zal naast het geven van advies, de bewegelijkheid van het nieuwe gewricht vergoten ook bestaan uit trainen. Het sterker maken van u spieren, zodat u zo snel mogelijk weer kunt doen wat u altijd deed. Bij Fysio Pro Active kunnen we u begeleiden in de fase voor en na de operatie. Want het trainen voor de operatie is ook zeer belangrijk. Volgens het zogenoemde “Better In, Better Out” principe zorgen we ervoor dat u zo sterk en fit mogelijk de operatie ondergaat, zodat het herstel na de operatie sneller verloopt en u eerder kunt starten met therapie en het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten. In de eerste dagen na het operatie kan het lastig voor u zijn om in de praktijk te komen, daarom behandelen wij in deze fase ook bij u aan huis.

Revalidatie na operatie van:
– Gewricht vervangende operatie (knie, heup en schouder)
– Voorste kruisband reconstructie
– Meniscus (meniscetomie)
– Enkelband reconstructie (enkel instabiliteit)
– Achillespees ruptuur
– Schouder luxatie (schouder uit de kom)
– Schouderoperaties (labrum en/of band letsel)